Estetska stomatologija

Jedno od najčešćih pitanja u našoj praksi jest: što su porculanske ljuskice (fasete, venire, veneers).

To su estetski protetski nadomjestci uglavnom na prednjim zubima. Porculanske ljuske - venire spadaju u minimalne protetske intervencije jer se pri izradi odstranjuje samo površinski dio cakline. Izrađuju se od posebne vrste porculana debljine do 1mm tzv. emax prešane dentalne keramike. Na zub se cementiraju (lijepe) kompozitnim cementom.

Prije početka rada u ustima, u laboratoriju se izrađuje voštani model ljuskica. Time upoznajemo pacijenta sa budućim rezultatom. Porculanske ljuskice (venire, fasete) indicirane su kod jače promjene boje zuba, frakture zuba, laganih nepravilnosti u obliku i veličini zuba, kod zatvaranja dijastema itd. Kod osoba koje pretjerano škripe zubima (bruksizam) ljuske su kontraindicirane.

Porculanskim fasetama postiže se prekrasan, bijeli osmijeh koji će svakako popraviti vaše samopouzdanje.

U našoj ordinaciji radimo i postupak izbjeljivanja zuba. Postoje dva različita postupka čiji odabir ovisi o samom slučaju i želji pacijenta.

Izbjeljivanje u ordinaciji vršimo ZOOM lampom. Postupak je gotov u jednoj posjeti i rezultat je vidljiv odmah. Ukoliko pacijent želi, može se raditi i postupak izbjeljivanja zubi kod kuće. Zubi se izbjeljuju kroz pet do deset dana uz obaveznu kontrolu u ordinaciji.